Se pripravljaš na smučanje? Preveri, kje lahko kupiš smučarsko opremo po odlični ceni!

Sneg je že pobelil Krvavec, Vogel, Kranjsko Goro in ostala smučarska središča v Sloveniji. Medtem ko to za nekatere pomeni, da se je potrebo psihično pripraviti na snežno brozgo v mestih, so iznajdljivi že rezervirali namestitev in smučarsko karto na eni izmed teh smučarskih lokacij. Nekaj izmed njih, jih je tudi že ulovilo priložnost, da se odpravijo na smučanje v Avstrijo, Italijo ali druge čudovite smučarske destinacije v Evropi – kapo dol za planiranje vnaprej.

V kolikor imaš priložnost oditi na smučanje, moraš to vsekakor izkoristiti. Vendar smučanja in ostalih zimskih športov ne bomo hvalili samih po sebi – če še nikoli nisi smučal, povprašaj svoje prijatelje, da ti opišejo njegove čare. Toliko navdušenja, ki ga boš občutil, težko stlačimo v en članek, vendar ti lahko rečemo, da je povsem upravičeno.

Tudi če ne smučaš, je lahko že zgolj sedenje na toplem v mehkem prazničnem puloverju, ob skodelici vroče čokolade ali kuhanega vina, prava regeneracija za celotno telo. Mnogi so tudi navdušeni nad praznovanjem novega leta v eni izmed smučarskih koč!

To kar ti lahko oteži načrtovanje zimskih počitnic, predvsem smučanja, so izjemno visoke cene nastanitev, smučarske opreme in smučarskih kart. Vendar, da ne bomo tako pesimistični, ti bomo v nadaljevanju pomagali pri načrtovanju proračuna in ti ponudili nekaj pametnih nasvetov.

Kako najti ugodno smučarsko opremo?

Če si želiš letos prvič v življenju privoščiti to nepozabno izkušnjo, se moraš zavedati, da moraš poleg nastanitve in same poti upoštevati tudi vse „dodatne“ stroške, kar lahko na koncu nanese več kot sama nastanitev. V to ne spada zgolj hrana, pijača in smučarski učitelj, temveč tudi potrebna oprema, da ti bo med smučanjem udobno, varno in predvsem toplo!

Foto: pexels.com

Vendar te pri tem ne želimo prestrašiti, ampak ti pomagati, da greš in uživaš. Zato se bomo v nadaljevanju razpisali o smučarski opremi.

Če si začetnik in se prvič odpravljaš na smučanje, boš pogosto slišal priporočilo za najem smučarske opreme. In to je do neke mere smiselno. V kolikor nisi prepričan, da boš opremo koristil vsako leto, temveč se nagibaš k temu »da poizkusiš in potem vidiš«, je to s finančnega vidika relativno dobra možnost.

In čeprav si lahko v večini smučarskih središč izposodiš opremo, lahko slaba, dotrajana oprema povzroči različne reakcije – od »Enkrat in nikoli več« do »Poškodoval sem se, pokličite helikopter«. O morebitnih ozeblinah, pa zdaj ne bomo govorili.

Dobra stran smučarske opreme je, da ti ni potrebno biti suženj cen, ki si jih videl v bližnji športni trgovini in od katerih se ti je zavrtelo v glavi, ko si bil z obema nogama na tleh.

Dovoli nam, da ti predstavimo nekaj trgovin, kjer se lahko opremiš za smučanje po ceni enega oblačila!

1. Factcool smučarska oblačila in oprema

Ali obstaja kaj, česar ta trgovina nima? Ko govorimo o opremi za snežne avanture pa res ne. Tukaj lahko najdeš čisto vse, da ti bo zagotovo toplo in se lahko počutiš varno, ko uživaš ali padaš po mehkem snegu.

Na Factcool, v razdelku “Dodatki za smučanje” lahko najdeš najbolj varne čelade, rokavice in kape za celotno družino in vse to po zelo ugodnih cenah. Poleg tega pa ne pozabi pogledati v razdelek “Outdoor”, kjer ti ponujajo najbolj primerne smučarske bunde, hlače, nogavice in ostala oblačila, s katerimi boš povsem prekrit.

Foto: pexels.com

2. Sinsay smučarska oblačila in modni dodatki

Tudi ko se odpraviš na smučanje je povsem verjetno, da boš precejšen del dneva preživel izven smučišč - potrebno je upoštevati tudi obroke, čas za sproščanje s prijatelji in družino ali za druženje v lokalnem baru ali restavraciji.

Da ne boš “tisti tip”, ki se tudi zunaj smučarske roge sprehaja, kot da gre ravnokar nanjo/iz nje, ti toplo priporočamo, da obiščeš tudi Sinsay. Njihova zimska kolekcija vključuje mehke puloverje, udobne hoodije in tople jakne. V kolikor želiš, da ti je hkrati toplo s stilom ter pri tem tudi udobno, poglej njihovo ponudbo v kategorijah “Za zimske dni” in “Aktivna zima” - prepričani smo, da ne bo težko najti kaj obleči med zimskimi počitnicami izven smučarskih prog.

3. Eyerim očala za smučanje

Eyerim verjetno poznaš kot trgovino z očali dizajnerskih znamk, v tem delu leta, pa trgovina slovi tudi s svojimi popusti na smučarska očala! Cene priznanih blagovnih znamk so na voljo že od 40 eur dalje, tako si lahko kupiš tudi Oakley ali Uvex po zelo ugodnih cenah. Nič več sposojanja starih očal ali gledanja v zimsko sonce s slabimi lečami. Izbiraš lahko med različnimi modeli in barvami očal ter leč in vse to za malo denarja!

4. Prava smučarska oprema in dodatki iz 8a trgovine

Morda v smučanju nisi začetnik (tako kot mi) in veliko časa preživiš v gorah? Potem je zate najboljša izbira 8a – spletna trgovina outdoor opreme za vse ljubitelje narave, gora in svežega zraka! Poleg vseh oblačil in opreme za zagrizene smučarje, ti njihov outlet ponuja tudi do 60% popust na vsa termo oblačila, opremo za gorništvo, alpinizem in vse ostale aktivnosti v gorah.

Torej je le vse v proračunu! Pojdimo na sneg!

Pri pametnem načrtovanju, rezervaciji in nakupih, se vedno najde denar, da si privoščiš smučarski oddih, ko to ni več le luksuz. Ko gre za smučarsko opremo, topla oblačila in ostale dodatke je pomembno vedeti, kje jih kupiti – in kupujejo se tam, kjer so odlični popusti!

Torej, če se pripravljaš na smučanje, ali pa vsaj načrtuješ, da pri božičnih in novoletnih darilugodneje prideš skozi, si oglej te trgovine!

In če se prvič odpravljaš na smučanje, bomo uporabili britanski rek, s katerim nekomu zaželijo srečo: »Break a leg«!

Ana Krce - Mega Kuponi

Ana z izostrenim čutom za popuste in talentom za odkrivanje skritih ponudb, vsakodnevno pomaga našim bralcem pri iskanju najboljših spletnih popustov.

Z večletnimi izkušnjami v svetu e-trgovine, pazljivo spremlja trende in ponudbe lokalnih spletnih trgovin, da bi MegaKuponi postali središče za pametne kupce, ki iščejo največje popuste.

Kadar ne išče naslednjih velikih popustov, Ana uživa v potovanjih, učenju tujih jezikov ali iskanju novih restavracij z edinstveno ponudbo.