S čim presenetiti fanta za njegov naslednji rojstni dan?

Se še komu zdi, da bolj, kot nekoga ljubiš, težje je izbrati darilo zanje? Mogoče je krivo to, da hitro začnemo reciklirati ideje, saj se skozi leta in vse različne praznike nabere kar nekaj daril, ki smo jih že podarili. Nakupovanje rojstnodnevnega darila se tako kaj hitro spremeni v obremenjujoče opravilo, s katerim se ne želimo ukvarjati. Da tudi ti ne zapadeš v rojstnodnevno melanholijo, smo ti pripravili raznolike ideje daril, ki bodo razveselile tako njega kot tudi tebe, saj ti slovenski spletni ponudniki ponujajo kupone s popusti in sezonske razprodaje za pester nabor izdelkov.

Foto: pexels.com

Kaj moraš imeti v mislih, ko izbiraš darilo za fanta?

Fantje so včasih kot Pandorina skrinjica, saj moramo odkleniti pravi ključ, da pridemo do njihove prave vsebine. Če so punce običajno glasnejše pri tem, kaj jim je všeč in česa si ne želijo, so fantje nekoliko bolj skrivnostni. Zagotovo smo že vsi že kdaj od svojega partnerja slišali, da “ne potrebuje ničesar”, a dobro vemo, da so na koncu vedno neizmerno hvaležni, ko posebej za njih izberemo darilo. Ne glede na to, kje se skrivajo njegovi interesi, zagotovo najdeš nekaj, kar bo razrešilo večno dilemo - kaj fantu kupiti za rojstni dan, če pa vse dobre ideje vedno porabiš že za valentinovo, božič ali pa rojstni dan iz prejšnjega leta.

Skrivnost do dobrega darila za svojega partnerja je poslušnost. Morda se je od zadnjega rojstnega dneva resneje začel ukvarjati s fotografijo ali pa je začel z zbiranjem gramofonskih plošč. Pobrskaj po mislih, o čem govori, ko pride iz službe, kakšne serije in filme rad gleda ali pa kakšne hobije prakticira čez vikend. Tako si lahko izoblikuješ idejo, ali iskati v oddelku za elektroniko, računalniške igrice ali športno opremo, že preden vstopiš v trgovino. Ti je morda že omenil določeno stvar ali pa doživetje, ki si ga želi? Super! V tem primeru ti sploh ni treba razbijati glave z idejami, le še pogledaš, ali je za to stvar trenutno aktiven kakšen popust.

Amazon - prava zakladnica rojstnodnevnih daril

Nekaj brez česa ne more noben sodoben moški, so kakovostne brezžične slušalke z aktivnim odpravljanjem hrupa, npr. Sony WH-CH720N slušalke. Ne le za poslušanje svojih najljubših skladb, ampak tudi, ko delovno okolje postane preglasno ali pa ko želi poslušati zvočne knjige ali najljubši podkast na letalu. Na Amazonu jih lahko do konca leta kupiš brez poštnine, saj za nakup nad 59 evrov prejmeš brezplačno dostavo. Če pa slušalke že ima, na Amazonu najdeš praktično vse, kar si lahko zamisliš. Tako ti predlagamo tudi nakup letos izjemno popularnih masažnih pištol ali pa enega od prenosljivih JBL zvočnikov. Izbira je tvoja.

Foto: pexels.com

Izberi darilo, s katerim bosta skupaj nabirala spomine

Nepozabno darilo, ki bo obema prineslo nepozabne spomine, so zagotovo potovanja in izleti. Booking ti med široko ponudbo destinacij ponuja 15 % popust v sklopu programa zvestobe Genius, ki ga lahko izkoristiš v procesu rezervacije nastanitve. Pomisli, katera mesta in kraji so že lep čas na njegovem “must-see” seznamu destinacij ali pa izberi nekaj, kamor se vedno znova vračata na počitek. Pred izletom lahko pripraviš še načrt vseh aktivnosti in znamenitosti, ki bi si jih želela ogledati, in mu tako prihraniš veliko časa in truda. Ko se vrneta iz izbrane destinacije, pa lahko razviješ še fotografije s potovanja, in z njimi izdelaš spominsko ali fotoknjigo in mu jo podariš ob naslednji priložnosti.

V akcijo po jesensko akcijo!

Ker fantje ponavadi ne dajo toliko na oblačila in obutev, lahko jesenske razprodaje izkoristiš tudi za nakup outfita, v katerem ga res želiš videti in veš, da ga bo cenil. Če ti že več tednov zapored na Instagramu pošilja ene in iste superge, ki so mu blazno všeč, ga lahko uslišiš za rojstni dan in mu v široki ponudbi superg na Footshop po znižani ceni najdeš točno to, kar išče. Denar, ki ga privarčuješ z uporabo kod s popusti, pa lahko izkoristiš še za nakup, kakšne trenirke ali puloverja iz znižane ponudbe moških oblačil na strani Pravi moški.

Vemo, da so parfumi precej tipična izbira za darilo, a kljub temu ne moremo mimo njih, saj so zaradi vsakodnevne uporabe, darilo, ki je vredno investiranja. Še posebej priročni so seti z manjšimi parfumi, ki jih fant lahko preizkusi, potem pa mu lahko parfum polne velikosti kupiš ob naslednji priložnosti. Nam je v oči padel set letos izjemno popularnih Maison Margiela Replica 2023 parfumov, ki ga najdeš na Notinu po znižani ceni. Lahko pa si omisliš tudi produkte za nego kože ali pa električno ščetko, če je še nima.

Ugodnejša darila za vsak žep

Rojstnodnevno obdarovanje ni čas, da pozabimo na mesečni budžet, zato ti ponujamo tudi nekaj predlogov za cenejša darila. Nikoli ne zgrešiš s tem, da doma pripraviš večerjo, ga pelješ v kino ali pa mu kino prineseš kar domov, saj mu lahko ta trenutek kupiš letno članarino za HBO MAX po znižani ceni. Ne rabiš zapraviti celega premoženja, da ga navdušiš, važno je, da ima darilo sentimentalno vrednost in veš, da je nekaj, kar bo dejansko uporabljal.

Če upoštevaš vse naše predloge, ti izbira popolnega rojstnodnevnega darila za svojega fanta ne bo nikoli več v napor. Zapomni si, da moški najbolj cenijo darila, ki mu bodo olajšala ali polepšala njegov vsakdan in ki si jih navadno ne bi privoščil sam od sebe. Na vse načine se izogibaj generičnim darilnim paketom, ki ciljajo na vse moške, saj s tem ne pokažeš prav nič truda in mu daš vedeti, da za darilo ni bilo časa in je bilo zagotovo kupljeno zadnjo sekundo. Darila vedno izberi s premislekom, saj jih podarjaš posebni osebi, ki ti veliko pomeni.

Žiga Kuhel - Mega Kuponi

Žiga je 24-letni študent sociologije in tekstopisec, ki podnevi raziskuje področje seksualnosti in spolnih identitet, ponoči pa poskuša čudo, ki se mu plete po glavi, spraviti v članek, filmsko kritiko ali idejo za digitalno kampanjo.

Izkušnje tekstopisca je nabiral v oglaševalskih agencijah LUNA TBWA in SONCE.NET, objavil pa je tudi že nekaj samostojnih člankov za revije NEW EDGE, GEJM in EKRAN, ki segajo vse od mode, družbene problematike in filma. Reviji, ki najbolj odražata njegov slog pisanja in teme, o katerih najraje piše, sta zagotovo Dazed in i-D Vice.