Kako kupiti PC gaming opremo v akciji?

Nakup ustrezne gaming opreme in dodatkov pogosto nanese precej denarja, še posebej, v kolikor igraš vsak dan in si želiš privoščiti kvalitetno opremo, ki bo bistveno izboljšala tvojo gaming izkušnjo. Nakup prenosnika, monitorja in ostale opreme hitro nanese tudi 1.000 EUR! Ta kratek priročnik za nakup gaming opreme po akcijskih cenah smo napisali zato, da lahko za vložen denar dobiš najboljšo možno opremo.

Foto: pexels.com

Izbira primerne gaming miške

Idealna gaming miška bi morala ustrezati tvoji dlani in stilu igranja. Glede na veliko število ur, ki jo vsak gamer preživi z miško, je zelo pomembno, da najdeš takšno, ki je udobna in ki odgovarja tvoji obliki in velikosti dlani. Glede povezljivosti priporočamo uporabo žične miške, ki ima v primerjavi z brezžično, manjše tveganje izgube moči in krajši odzivni čas.

Na koncu se postavlja tudi vprašanje, kateri model in znamko miške izbrati, to pa je odvisno od tvojih gaming preferenc in proračuna. Gamerjem, ki želijo najti predvsem cenovno ugodne miške svetujemo, da preverijo trenutno BigBang akcijsko ponudbo o računalniško opreme. Na znižanju so številne blagovne znamke, najugodnejše pa so Redragon, Havit in Razer miške, ki jih je mogoče dobiti že od 20 EUR dalje. Za tiste, ki so pripravljeni odšteti nekoliko več denarja, so na voljo tudi miške Logitech od 45 EUR dalje.

Zanesljive tipkovnice po ugodnih cenah

Naslednji korak predstavlja iskanje ustrezne gaming tipkovnice! Mnogi igralci zaradi vzdržljivosti in odpornosti na intenzivno uporabo, priporočajo nakup mehanske tipkovnice za igranje računalniških iger. Kvalitetna mehanska tipkovnica lahko zdrži tudi do 50 milijonov pritiskov na tipko, ne da bi pri tem izgubila kakovost in prvotni »občutek«.

Foto: pexels.com

Zanesljiva mehanska tipkovnica lahko zdrži pet ali celo deset let, tipke pa je v primeru okvare ali obrabe vedno mogoče naknadno zamenjati. Glede na vzdržljivost tovrstne tipkovnice ti svetujemo, da ji, v kolikor je to mogoče, nameniš večji del gaming proračuna, saj je kakovostna tipkovnica predvsem dobra naložba za prihodnost.

Številne internetne trgovine trenutno ponujajo Back to School akcijske ponudbe , v katerih je znižan tudi gaming asortiment. Tako lahko trenutno na znižanju MobileGo trgovine ugodno kupiš različne modele Havit tipkovnic, ki so znižane tudi več kot 50%! V nekaterih primerih so na voljo tudi kombinacije tipkovnice in miške, kar predstavlja odličen komplet za gamerje z nizkim proračunom. Big Bang ima trenutno v ponudbi Redragon komplet po ugodnih cenah.

Slušalke v akciji

Ne glede na žanr računalniških iger, ki jih igraš, kvalitetne slušalke vsekakor izboljšajo igralno izkušnjo. Brez kvalitetnih slušalk je nemogoče uživati v majhnih zvočnih podrobnostih igre ali zanesljivo slišati, o čem govorijo drugi igralci v multiplay načinu igranja. Tako kot pri izbiri ostale gaming opreme, moraš tudi pri nakupu slušalk upoštevati tvoj način igranja in vrste iger, ki jih največ igraš.

V ponudbi slovenskih webshopov, MobileGo.si spletna trgovina ponuja širok izbor gaming slušalk po akcijskih cenah. Igralci, ki jim je predvsem pomembna ugodna cena, lahko v tej trgovini trenutno kupijo Havit gaming komplet, ki vsebuje tipkovnico, miško in slušalke za le 42 EUR. V ponudbi ni navedeno, do kdaj traja, zato priporočamo, da jo čimprej izkoristiš.

Tistim, ki imajo večji proračun za nakup slušalk, priporočamo brskanje po Temu ponudbi gaming slušalk, saj imajo trenutno na Temu brezplačno dostavo v Slovenijo za vsa naročila! Ne glede na to, katere slušalke si želiš, lahko verjetno na Temu najdeš želeno znamko, model in barvo.

Najboljši gaming monitorji v akciji

Odvisno od velikosti, resolucije in funkcij, lahko računalniški monitorji stanejo od 150 EUR pa vse prek 1.000 EUR, kar predstavlja najdražji del gaming opreme, ki ga predstavljamo v tem članku. Da dobiš najboljšo vrednost za svoj denar, moraš upoštevati več dejavnikov – tvoje gaming navade, vrste iger, ki jih najpogosteje igraš in koliko prostora imaš za igranje ter namestitev samega monitorja.

Foto: pexels.com

BigBang ima v ponudbi monitorje priznanih blagovnih znak kot so Acer, Philips in Samsung, cene pa se gibljejo od 199 EUR dalje. Prav tako ti svetujemo, da v kolikor v teh spletnih trgovinah želenega modela trenutno ni mogoče dobiti na znižanju, še nekoliko počakaš z nakupom, saj se akcijska ponudba pogosto spreminja iz tedna v teden, odvisno od razpoložljivosti modela in blagovne znamke izdelka. Poleg tega pa obvezno preveri cene tvojega želenega modela na Amazonu, saj se morda ravno tu skriva velik prihranek pri tvojem gaming proračunu!

Kaj pa ostala potrebna oprema?

Ne glede na to, ali trenutno iščeš le en gaming dodatek ali celotni gaming komplet, upamo, da ti bo pregled ustreznih spletnih trgovin in popustov olajšal izbiro in pomagal prihraniti denar. V kolikor iščeš ostalo gaming opremo, kot so laptopi in gaming stoli, ki jih v tem članku nismo omenili, si oglej našo ponudbo Back to School kuponov, ki vključujejo tudi te izdelke. Jesen in začetek novega šolskega leta sta eden najboljših časov za nakup ugodne IT in gaming opreme, zato upamo, da boš kmalu užival/a v svojih novih gaming dodatkih.

Ana Krce - Mega Kuponi

Ana z izostrenim čutom za popuste in talentom za odkrivanje skritih ponudb, vsakodnevno pomaga našim bralcem pri iskanju najboljših spletnih popustov.

Z večletnimi izkušnjami v svetu e-trgovine, pazljivo spremlja trende in ponudbe lokalnih spletnih trgovin, da bi MegaKuponi postali središče za pametne kupce, ki iščejo največje popuste.

Kadar ne išče naslednjih velikih popustov, Ana uživa v potovanjih, učenju tujih jezikov ali iskanju novih restavracij z edinstveno ponudbo.