Žiga Kuhel

Žiga je 24-letni študent sociologije, tekstopisec ter ljubitelj grafičnega oblikovanja in fotografije. Podnevi se v sklopu študija posveča raziskovanju področja seksualnosti in spolnih identitet, medtem ko ponoči svoje misli in ideje pretvarja v članke ali koncepte za digitalne kampanje.

Svojo prvo priložnost v vlogi tekstopisca je dobil leta 2020, ko je zmagal na študentskem natečaju FREEŠN v kategoriji tekstopisja. S svojo kolumno o stereotipih, ki ljubezen med istospolnimi pari napačno reducirajo zgolj na spolno privlačnost, navdušil žirijo urednikov revije New Edge, ki je bila istega leta objavljena tudi v fizični reviji. Nagrada mu je omogočila udeležbo na ljubljanskem tednu mode 2020, o katerem je nato napisal tudi reportažo.

Naslednje leto se je ponovno udeležil natečaja in sodeloval v dveh kategorijah; tekstopisju in kreativnem oglaševanju. V kategoriji tekstopisja se je spopadel z briefom oglaševalske agencije LUNA TBWA, brief za kategorijo kreativnega oglaševanja pa je pripravila večkrat nagrejena oglaševalska agencija FUTURA DDB. Uspešno je osvojil prvo mesto v obeh kategorijah in si s tem prislužil nekajtedensko prakso v agenciji LUNA TBWA. Tam je svoje znanje brusil s pisanjem objav za socialna omrežja večjih slovenskih naročnikov, kot so Fructal, Laško in Gorenjska banka.

Naslednje leto se je pridružil ekipi oglaševalske agencije SONCE.NET, kjer je kot junior tekstopisec, sodeloval pri kreiranju digitalnih vsebin za Hofer, Citypark, Diners in Mjob.

Žiga pa se ne navdušuje le nad tekstopisjem, temveč dobro pozna tudi digitalni svet skozi grafično oblikovanje in fotografijo. Njegova želja je, da svoje grafično oblikovanje in fotografijo nadgradi ter tako naročnikom ponudi 360° kreativne rešitve. Letos se je preizkusil tudi v filmski kritiki. Za revijo Ekran je nedavno napisal kritiko dokumentarnega filma Fire of Love (Sara Dosa, 2023), ki je bila skupaj s štirimi kritikami iz filmskega krožka, ki ga je organizirala Slovenska kinoteka.

Če bi dobil priložnost, si v bližnji prihodnosti najbolj želi, da bi lahko sodeloval pri kreiranju vsebin za modne in lifestyle revije, kot sta npr. Dazed ali i-D Vice. Žene ga želja po obravnavi družbeno občutljivih tem, ki so v pogosto izključene iz publikacij. S svojim pisanjem želi dati glas temam, o katerih se nam pogosto zdi težko govoriti. To se odraža tudi v že objavljenih delih, ki zajemajo področja spolne usmerjenosti, spolne identitete in duševnega zdravja.

Poleg družbeno občutljivih tem se Žiga osredotoča tudi vsakdanjim vsebinam, s katerimi želi bralcem omogočiti pobeg od vsakodnevnega kaosa. S svojim pisanjem želi razbremeniti bralce in jim ponuditi sprostitev ter jih spodbuditi k iskanju unikatnega sloga oblačenja, v katerem se bodo počutili samozavestno. Tako se je pred kratkim pridružil ekipi Megakuponi.si, kjer sodeluje pri pisanju blogov, ki bralcem omogočajo lažje navigiranje nakupovanja po spletu in jim s tem omogoča prijetnejšo nakupovalno izkušnjo.

Članki avtorja ⁨Žiga Kuhel⁩


MegaKuponi e-novice

Naroči se na naše e-novice in prejmi ekskluzivne ponudbe in informacije o novih akcijskih ponudbah.

Ostani na tekočem z najnovejšimi razprodajami in kuponi
Ročno testirano 100% brezplačno Odjaviš se lahko kadar koli